fredag 16. september 2016 15:57

Lørdagstreff på Kystmuseet Kl. 14:00

Dolm Kirke og prestegård - 1920 Dolm Kirke og prestegård - 1920 Schrøder

Lørdag 24.september kl. 14:00 er det duket for Lørdagstreff i Meierisalen på Kystmuseet.Tema for dagen er Rasmus Rosing - dikterpresten på Hitra. Foredragsholder Lars Rottem Krangnes tar dere med på en reise gjennom Rasmus Rosing`s liv og hans livsverk. Det blir salg av kaffe og kake etter Lørdagstreffet. Velkommen til et innholdsrikt foredrag!

Inngang: 40,-

Foredragsholder: Lars Rottem Krangnes

Dikterpresten Rasmus Rosing på Hitra var en av svært få norske forfattere på 1600-tallet som fikk trykt tekstene sine i egen levetid - i motsetning til sin tidligere medstudent Petter Dass. Han var en mektig og myndig sokneprest, kirkeverge, jord - og sageier på Hitra i over 30 år. Da han døde i 1705 var han en av de mest kjente forfatterne i Danmark-Norge. I prestegården på Dolm hadde Rosing ei boksamling på over 500 bind, i ei tid med bare ett trykkeri i Norge. På Hitra har navnet hans blitt knytta til ei folkevise og til en praktfull sarkofag og et maleri som begge gikk tapt da Dolmkirka brant. Hvem var han, og hvorfor er han en glemt dikter i dag?

Den grædende Jeremias og siungende Salomon

Mer i denne kategorien: « Åpen dag i hagen på Dolm