Museumsgalleriet

Museumsgalleriet

Museumsgalleriet har vært et formidlingstilbud på Kystmuseet siden sommeren 2006. Museumsgalleriet er tenkt som et kulturelt tilbud til fastboende, fritidsbrukere, turister og skoleelever.

Her vises ulike kunstuttrykk; opplevelsesutstillinger i lavsesongen og salgsutstillnger i høysesongen. Utstillingene skiftes ut med 6 - 8 ukers mellomrom.

2012 preges av forskjellige utstillinger; vi starter med slagsutstillingen "Karins billedverden", og fortsetter med Marianne Rasmussen som har valgt å kalle sin utstilling "Både og...". Videre vil vi, som en del av Museene i Sør-Trøndelag, vise vandreutstillingen "Ja takk, begge deler. Musikk og minoriteter" - en utstilling produsert ved Ringve museum som profilerer musikken og historiene til Norges fem minoriteter. Salgsutstillinger til sommeren, og videre egenprodusert utstilling til høsten. Sistnevnte kommer til å fokusere på alle de kulturer som etter hvert er lokalisert både her på Hitra og Frøya. 

Åpningsarrangement med kulturelle innslag og enkel servering. Alle er hjertelig velkommen. Gå inn på program for mer informasjon.

Inngang i Museumsgalleriet er gratis. Galleriet er tilgjengelig i museets åpningstid.


Lørdag 14. januar åpner vi utstillingen "Karins billedverden" i Museumsgalleriet. Karin Ford, med tilknytning til Hitra, stiller ut sine malerier som du kan se fram…
Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og er en del av utstillingene i nettverk galleri. Utstillingen…
Kystmuseet i Sør-Trøndelag presenterer”FUGLEÅRET” Tresnitt av Amy Lightfoot
Fra Lørdag, 24. september til søndag, 09. oktober 2011 Fra gård og grend Flyfotoutstilling i museumsgalleriet. Bilder fra 50 og…
Kystmuseet i Sør-TrøndelagMiST presentererTovemerethe Stjern”Mitt blå hjerte”Åpning i Museumsgalleriet var lørdag 13.august 2011 kl.14.00(13.august – 18.september)
Salgsutstilling av Steinar Garberg og Marius Amdam Åpning i Museumsgalleriet Lørdag 2.juli 2011 kl.14.00 (2.juli – 7.august)
Salgsutstilling av Else Andersen Hofsli ”Fabel eller virkelighet?” Åpning var i Museumsgalleriet lørdag 21.mai 2011 kl.14.00 (21.mai -  26.juni)
Husk småfuglene Marius Amdam er født i Trondheim i 1969, ferdig utdannet ved Kunstakademiet i Bergen i 2001. Nå bosatt…
Kjærlighet + litt til Eli Stav holder til i "Fjøset på Gimsan" i Melhus hvor hun har både verksted og…
Nirvi Bennich er født i Sverige i 1958, nå bosatt i Danmark. Maling og billedkunst har vært en del av…
Salgsutstillingene i Museumsgalleriet starter lørdag 29.mai. Først ut er "Den indre og ydre naturen" ved billedkunstner Nirvi Bennich. Velkommen til…
Tryggve Thorsø var født på Torsøya ved Bispøyan i 1917.  Han vokste opp i og kjente det gamle fisker- og…