torsdag 15. april 2010 15:43

Tryggve Thorsø

Monsøya Monsøya Tryggve Thorsø

Tryggve Thorsø var født på Torsøya ved Bispøyan i 1917.  Han vokste opp i og kjente det gamle fisker- og småbrukermiljø ut og inn.  Han hadde stor interesse for historier og fortellinger om livet på sjø og land, både i gamle dager og i si samtid.  Han var sjøl fisker i unge år, men i det meste av sitt yrkesaktive liv arbeidet han som fengselsbetjent i Nord-Trøndelag. Som pensjonist kom Tryggve Thorsø heim igjen til Hitra, og han ble en av Kystmuseets fremste støttespillere.  Gjennom heile livet gjenfortalte han de mange historiene fra barndomsmiljøet sitt gjennom malerier og modellarbeider.

Før han døde i 2002 donerte han ei stor samling av dette til Kystmuseet, og vi har nå gleden av å vise frem andre og siste del av denne samlinga. Disse maleriene er landskapsmaleri med hus, sjøhus og brygger, og kanskje sees også husets eier i forkant. Maleriene vi viste tidligere var primært av livet på havet (fiskebåter). Felles for alle Thorsøs motiv er kystlandskapet.

Denne utstillingen er andre og siste del Thorsøs malerier – første del ble vist i Museumsgalleriet høsten 2008.

Utstillingen var i museumsgalleriet i perioden 15.04 - 24.05.11 2010